packa kläder

Packa kläder

Dags att tömma garderoberna. Packa ner alla kläder och skor, för att sedan packa upp dem igen i ert nya hem. Det låter väl ganska enkelt? Ja, det är det. Men för att göra det ännu enklare ger vi på Kvalitetsflytt dig lite hjälp på traven. Några råd för bra sätt att packa dina kläder smart.

Bra tips vid flyttpackning av kläder

Det finns olika tillvägagångssätt då det kommer till att flyttpacka kläder. Allt beroende av plaggens storlek, material och kvalitet. Man kanske inte är så pigg på att trycka ner sin skräddarsydda kostym eller aftonklänning i en flyttkartong.

Sopsäcken – den stora, vanligtvis svarta, påsen och dess mångsidighet blir en god vän då man ska packa kläder. Plagg som förvaras i lådor eller trådbackar packas naturligt ner i flyttkartonger. Vikta kläder fungerar dessutom utmärkt som utfyllnad i tyngre flyttkartonger. Innan allt hamnar i kartongen kan man lägga i en sopsäck för att skydda kläderna. Det motverkar även att klädesplaggen får doften av papp, och på så sätt sparar du en tvätt.

Att flyttpacka kläder som hänger i garderoben är en baggis. Istället för att plocka ut alla kläderna, vika dem och sedan packa ner dem i en låda, har Kvalitetsflytt ett bättre förslag. En wellrobe, en flyttgarderob med klädstång, gör att du i princip kan flytta över hela kollektionen direkt från skåp till box. Beroende på hur lång tid flyttgarderoben kommer vara försluten kan man även här välja att klä in plaggen i en sopsäck eller bubbelplast för bästa förvaring. På botten av en wellrobe ges det oftast utrymme att packa en hel del annat utöver kläder. Skor, handdukar, kuddar, eller vad man än behöver få plats med. In med det bara, det ger flyttgarderoben bättre stabilitet.

I samband med flytt är det en god idé att passa på att rensa i sin garderob!

Goda råd äro inte alltid dyra. För fler tips från coachen – kontakta Kvalitetsflytt redan idag.

Göteborg

Amalia Jönssons Gata 12
411 25 Göteborg

Tel 0771-210101

Borås

Sagagatan 17
506 35 Borås

Tel 0771-210101

Halland

Gamla Kyrkbacken 2A
432 45 Varberg

Tel 0771-210101

Skåne

Gasverksgatan 9
261 35 Landskrona

Vinkelgatan 5
211 24 Malmö

Tel 0771-210101