Packa porslin

När det kommer till flyttpackning är det nog inget som är mer tidskrävande än att packa porslin. Det är mycket att tänka på. Allt är ömtåligt och skall förpackas och skyddas väl för att undvika att flyttkartongen är full av skärvor och spillror vid ankomst. Sen skall det ner i flyttboxen likt Tetris.

Makulatur och bubbel vid flytt av porslin

Innan det är dags att packa porslinet inför flytt kan det vara väl värt att göra en inventering av vad som finns i skåpen. Gör upp en ungefärlig plan om hur många flyttlådor som behövs, hur många tallrikar och koppar som bör gå i varje låda, samt fördela ut större skrymmande föremål däremellan. Tänk på vikt, form och storlek då du skall packa porslin.

Använd ordentliga flyttlådor med dubbelwell, annars finns det risk att försäkringen inte täcker. Makulatur, silkespapper, är att föredra som inslagspapper då man ska packa porslin inför flytt. Tidningspapper har en risk att färga av sig men såklart, ligger det dagstidningar på hög där hemma är det ett bra alternativ för återanvändning. Likaså om man har engångstallrikar kvar från kalaset är de ypperliga att lägga mellan porslinstallrikarna.

Just tallrikar brukar vara det som är tyngst och placeras lämpligtvis i botten. Assietter och väl inslagna kaffekoppar ovanpå. Ömtåligare föremål såsom porslinsfigurer, tekannor eller andra flerdelade föremål skall skiljas åt och arrangeras så att det inte finns någon kontakt med kartongen. På så vis undviker du att de går i kras om kartongen slår emot hissdörren eller lastbilsväggen. Använd mycket papper då du ska packa porslin inför flytt. Porslinsdetaljer som sticker ut, exempelvis handtag eller stora öron, skyddas bäst med bubbelplast och tejp.

Sist men inte minst – fyll ut hålrummen i flyttkartongen med överblivet papper. Eller varför inte handdukarna som ändå skall finna sin plats i flyttlasset.

Våra experter på Kvalitetsflytt hjälper dig med allt som har med flytten att göra. Vi hörs!

Göteborg

Amalia Jönssons Gata 12
411 25 Göteborg

Tel 0771-210101

Borås

Sagagatan 17
506 35 Borås

Tel 0771-210101

Halland

Gamla Kyrkbacken 2A
432 45 Varberg

Tel 0771-210101

Skåne

Gasverksgatan 9
261 35 Landskrona

Vinkelgatan 5
211 24 Malmö

Tel 0771-210101