Begär offert

Adressändring och Eftersändning av Post


Flyttprocessen innehåller många steg, och att hålla reda på var och hur du ska uppdatera din adress kan kännas överväldigande. Det är dock viktigt att denna process sköts rätt, då den har direkta konsekvenser på din post, dina officiella dokument och många andra viktiga aspekter av ditt liv. I denna guide tar vi en djupdykning in i hur du säkerställer att all viktig post och information riktas till ditt nya hem utan missöden.Begär offert

FLYTTFIRMA SOM BRINNER FÖR NÖJDA KUNDER!

Informera Skatteverket om din Nya Adress

När du börjar med adressändringen, är det första steget att informera Skatteverket om din nya bostadsadress. Detta kan göras digitalt genom att besöka Skatteverkets hemsida och logga in med ditt BankID. Under ”Mina uppgifter” finner du möjligheten att göra nödvändiga ändringar. Om digitala lösningar inte passar dig, kan du alltid besöka ditt lokala Skatteverkskontor och göra ändringen där. Det är också viktigt att notera att andra myndigheter, som Försäkringskassan, också behöver bli informerade om adressbytet.

Eftersändning av Post vid Adressändring

När det gäller din post, börjar processen med att bestämma när du vill att eftersändningen av din post ska starta. Detta datum bör i de flesta fall sammanfalla med din flyttdag. Längden på eftersändningen kan variera beroende på dina behov, och det kan variera från några veckor upp till ett helt år. För att beställa eftersändningen, besök din postleverantörs hemsida eller deras fysiska kontor. Medan adressändring ofta är kostnadsfritt, kan eftersändning ha en avgift.

”Snabb återkoppling vid offertförfrågan. Punktliga och effektiva vid själva flytten”
– Karin E – Reco

”Snabba, effektiva och punktliga! Allting på rätt plats och oskadat. Prisvärt!”
– Johan Östberg – Facebook

”Tydlig offert. Aktsamma och effektiv flytt av mitt bohag. En flyttfirma jag rekommenderar.”
– Lars-Eric G – Reco

”Trevligt bemötande från ax till limpa. Flytten flöt på väldigt fint och kände att allt hanterades varsamt. Kommer absolut använda kvalitetsflytt.se om/när nästa flytt sker”
– Nicklas Raab – Facebook

”Kan rekommendera kvalitetsflytt . Snabb och trevliga sen att priset var kanon?
– Patrik L – Reco

”Goa killar. Lätta att ha att göra med. Gick snabbt och smidigt. Rekommenderar dem verkligen.”
– Inger Martinsson – Facebook

Kontroll av Eftersänd Post

När allt är på plats, förvänta dig att din post anländer till den nya adressen inom några arbetsdagar. Om detta inte sker, bör du kontakta din postleverantör.

Sista Minutens Tips

Som ett sista tips rekommenderar vi att märka din brevlåda tydligt med ditt namn och överväga digitala posttjänster om de erbjuds i ditt område. Glöm inte heller att informera andra viktiga instanser, som din bank eller försäkringsbolag, om ditt adressbyte.

Med denna guide i hand kommer du att känna dig trygg i att både myndigheter och posthanteringsföretag har rätt uppgifter, vilket säkerställer att all viktig kommunikation når fram till dig.

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA