Flyttpackning

Packningstips vid flytt

Att packa vid flytt kan vara svårt och ta tid – det är mycket saker som ska ner i lådor och uppgiften kan nästan vara överväldigande när man börjar tänka på det. Men att flyttpacka behöver inte vara så svårt som du tror! Vi på Kvalitetsflytt erbjuder totallösningar då du ska flytta – inklusive nerpackning, uppackning, flytt och flyttstädning. Det kan inte bli enklare att flytta än när vi hjälper till. Ta kontakt idag för mer information om våra tjänster.

Vad ska man då tänka på vid packning inför flytt? Det finns flera saker att tänka på som gör processen enklare och smidigare och som vi på Kvalitetsflytt alltid tänker på när vi packar. För det första bör en låda aldrig väga mer än 17 kg med tanke på såväl bärande som hållbarheten på själva lådan. I övrigt bör tunga saker alltid packas i botten och lätta i toppen – detta för att ge lådan en bättre stabilitet när den flyttas. Vi försöker också se till att packa tätt för att förhindra att godset rör sig i lådorna vid flytt. Om detta inte är möjligt så används skyddande utfyllnadsmaterial i form av papper, tyg eller något annat mjukt. Det är viktigt vid packning av tunga saker, såsom böcker, att man inte fyller mer än halva lådan annars är det väldigt lätt att överskrida vikten på 17 kg.

Olika typer av flyttpackning

Om det är ömtåliga saker som ska packas så krävs det lite extra eftertanke för att skydda dessa vid flytt. Till exempel porslin packas alltid med det tyngsta i botten, det lättaste i toppen och med mycket papper som skyddande och utfyllande material. Andra ömtåliga saker såsom lampskärmar eller annat mjukt som kan skadas vid transport bör också packas ner för att de ska skyddas vid flytt. Om till exempel en byrå eller liknande också ska flyttas kan man utnyttja till exempel lådorna som extra skydd och packa oömma saker som inte är allt för tunga i dessa. Mjuka och oömma saker som tar mycket plats, till exempel täcken, kuddar och dylikt kan med fördel packas i sopsäckar eller annan plast – detta gör att de blir såväl lätta som komprimerbara när de ska med i flytten.

Vi på Kvalitetsflytt har mycket erfarenhet av att flyttpacka och vi hjälper dig gärna då det är dags för dig att göra det. Med vår kunskap kan du vara säker på att dina saker packas på ett sätt som både gör flytten lättare och som skyddar dina ägodelar vid transport. Vi erbjuder kompletta lösningar från nerpackning till uppackning och allt däremellan. Ta kontakt med vår flyttfirma idag för att få reda på hur vi kan hjälpa just dig med din flyttpackning!

Vi finns nära dig! Se vart vi finns här eller besök våra sidor för Flyttfirma Stockholm, Flyttfirma Göteborg, Flyttfirma Malmö.

Läs mer:

Ladda hem Packtips samt regler för flytt!

Här finns sådant du behöver tänka på inför och under en flytt. Listan ger både packtips, innehåller regler vid flytt och tar även upp allmänna och viktiga synpunkter.

Klicka här för att ladda ner packtips!

Hans Karlsson

Välkomna till Kvalitetsflytt, vi har funnits sedan 2012 och jag personligen har arbetat inom flytt sedan i början på 2000 talet. Vår ambitionen med dessa texter är att informera och skapa bra guider inom allt som rör flytt och städ.

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA