Begär offert

Flytta kylskåp själv - Så gör du


På Kvalitetsflytt förstår vi vikten av att hantera dina värdefulla hushållsapparater med största omsorg. Flytta kylskåp kan vara en stor utmaning, men med vår expertis blir processen enkel och stressfri men vi förstår att du vill utföra vissa flyttmoment själv. Här får du all information om bästa sätten att flytta kylskåp när du ska göra det själv.Begär offert

FLYTTFIRMA SOM BRINNER FÖR NÖJDA KUNDER!

Genomtänkt Förberedelse – Nyckeln till Framgång

Hos Kvalitetsflytt betonar vi vikten av noggrann förberedelse. Innan du flyttar kylskåpet, rensa det på mat och demontera lösa delar såsom hyllor och lådor. Säkra dörrarna med tejp eller rep för att förhindra oönskade överraskningar under transporten.

Transportera kylskåpet på rätt sätt!

Ett kylskåp bör i första hand hållas upprätt under transport. Om det dock är nödvändigt att lägga det ner så går det bra så länge du inte vänder det upp-och-ner samt låter kylskåpet stå upprätt i minst 4 timmar innan du slår igång det när det väl har kommit på plats. Om du inte behöver lägga kylskåpet ned så rekommenderar vi att du transporterar det med hjälp av en pirra.

Flytta kylskåp - Kvalitetsflytt.se

”Snabb återkoppling vid offertförfrågan. Punktliga och effektiva vid själva flytten”
– Karin E – Reco

”Snabba, effektiva och punktliga! Allting på rätt plats och oskadat. Prisvärt!”
– Johan Östberg – Facebook

”Tydlig offert. Aktsamma och effektiv flytt av mitt bohag. En flyttfirma jag rekommenderar.”
– Lars-Eric G – Reco

”Trevligt bemötande från ax till limpa. Flytten flöt på väldigt fint och kände att allt hanterades varsamt. Kommer absolut använda kvalitetsflytt.se om/när nästa flytt sker”
– Nicklas Raab – Facebook

”Kan rekommendera kvalitetsflytt . Snabb och trevliga sen att priset var kanon?
– Patrik L – Reco

”Goa killar. Lätta att ha att göra med. Gick snabbt och smidigt. Rekommenderar dem verkligen.”
– Inger Martinsson – Facebook

Säkerheten först – Lyft som ett Proffs

Vårt expert tips: När du lyfter, använd benen, inte ryggen, likt när du genomför ett marklyft på gymmet. Om lyftet är för tungt för dig så använd dig av redskap och hjälp från personer i din omgivning så att du inte skadar ryggen.

Kylskåpets känsligheter under flytt

När man flyttar ett kylskåp finns det flera komponenter och aspekter som kan påverkas om det inte görs på rätt sätt. Här är några av de saker som kan gå sönder eller skadas:

  • Kompressorn: Detta är hjärtat i kylskåpets kylsystem. Om kylskåpet läggs ner felaktigt eller hanteras vårdslöst kan olja från kompressorn röra sig till kylsystemet, vilket kan orsaka funktionsstörningar eller skada kompressorn.
  • Kylmediet: Om kylskåpet lutas eller vänds på fel sätt kan kylmediet (oftast en typ av gas) röra sig felaktigt i systemet. Detta kan förhindra kylskåpet från att kyla effektivt.
  • Hyllor och lådor inuti: Dessa är ofta gjorda av glas eller plast och kan spricka, brytas eller deformeras om de inte tas ut eller säkras ordentligt under flytten.
  • Yttre ytor: Skrapor, bucklor eller andra skador kan uppstå på kylskåpets utsida, särskilt om det inte är ordentligt skyddat under transporten.
  • Dörrar: Dörrarna kan gå sönder, särskilt om de inte är säkrade under flytten. Gångjärn kan också skadas om de utsätts för onödig belastning.
  • Elektronik och kontroller: Många moderna kylskåp har digitala kontroller och displayer. Dessa känsliga elektronikkomponenter kan skadas vid hårda stötar eller om kylskåpet utsätts för fukt.
  • Kablar och slangar: Dessa kan klämmas, skäras eller skadas på andra sätt under en flytt.
  • Lampor och belysning: Dessa kan gå sönder vid stötar eller om de inte är korrekt skyddade.

Behöver du hjälp med din kylskåpsflytt?

Lita på expertisen hos Kvalitetsflytt! Vi förstår vikten av att ditt kylskåp når sitt nya hem i perfekt skick. Med vår professionella hantering, erfarenhet och utrustning garanterar vi en smidig och säker transport.

Låt oss göra din kylskåpsflytt till en enkel och stressfri upplevelse. Kontakta Kvalitetsflytt nu och få ditt kylskåp flyttat med den uppmärksamhet och omsorg det förtjänar.

FAQ För Kylskåpsflytt

Behöver jag verkligen ett professionellt flyttföretag för mitt kylskåp?

Medan vissa försöker göra det på egen hand, garanterar Kvalitetsflytt en säker och effektiv flytt.’

Vad händer om mitt kylskåp behöver ligga ner under transporten?

Vi rekommenderar att vänta minst 4 timmar men helst 24 timmar innan du startar det.

Hur ser Kvalitetsflytt till att mitt kylskåp förblir intakt?

Vi använder oss av de senaste verktygen och metoderna, kombinerat med vår expertis, för att säkerställa en skadefri flytt.

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA