Begär offert

Flytta till en annan stad


De allra flesta människor flyttar någon gång i livet, om det är när man börjar studera, arbeta, eller om man flyttar med sin familj. Det kan kännas lite nervöst att flytta till en helt ny miljö där du kanske inte har familj eller vänner. Du kanske undrar hur du ska skapa ett socialt nätverk?


Vad händer om det inte blir som man tänkt sig? Om du flyttar i syfte att studera eller att arbeta då har du redan en väg in, exempelvis genom det sociala sammanhanget som har fått dig att flytta dit. Du kommer att träffa andra studenter eller kollegor. Oavsett vart du har flyttat kan du räkna med en förändring och att du kommer att behöva anpassa dig. Det kan vara bra att försöka ha tålamod och lita på att ditt nya hem kommer att kännas som ditt hem. Du bör däremot ha en inställning att du kommer behöva jobbar extra hårt för att bilda ditt nya nätverk.


Begär offert

FLYTTFIRMA SOM BRINNER FÖR NÖJDA KUNDER!

Flytta till en annan stad – några tips

Vi svenskar flyttar i genomsnitt tio gånger under en livstid. Det kan handla om en flytt från en stad till en annan i samma land eller att man flyttar till ett nytt land. Orsaken till att vi flyttar varierar, i en del fall kan det bero på man har träffat någon och vill flytta närmre den personen. Det kan också handla om en karriärmöjlighet. I andra fall kan det också vara så enkelt att man har tröttnat på sin nuvarande hemstad och vill se något nytt. Detta kan faktiskt vara väldigt nyttigt. I och med att allt detta kan kännas något överväldigande kan du ha dessa saker i åtanke:

  • Anmäl flytten till Skatteverket.
  • Utför en kompletterande adressändring på ”adressändring.se”.
  • Skaffa hemförsäkring till din nya bostad.
  • Kom på plats, se dig om i ditt nya område och lär känna ditt nya hem.
  • Socialisera, om det är med studenter eller kollegor. Försöka skapa relationer och vänskaper. Gå med i en aktivitet på fritiden!
  • Om du flyttar med barn är det viktigt att de också etablerar kontakt med andra barn, exempelvis genom idrott eller andra fritidsaktiviteter.
  • Ha tålamod med dig själv. Ditt liv kommer inte att kännas helt som du tänkt dig efter en vecka. Det tar tid att få allt på plats och bygga upp nya nätverk och relationer byggs inte heller över en natt.

Det viktigaste är att du får koll på allt praktiskt som krävs vid en flytt. Det är även viktigt, om du flyttar med barn, att de trivs i sin nya förskola eller skola och har sysselsättningar som gör att de träffar nya kompisar. Lyckligtvis är barn relativt anpassningsbara. När du har fått koll på det praktiska är det också viktigt för dig att du fokuserar på nöje. Alltså, fritidsaktiviteter som får dig att må bra och känna dig till rätta. Om det känns svårt ibland, kanske sentimentalt eller ensamt, ha i åtanke att du flyttade av en anledning och försök fokusera på det målet!

”Snabb återkoppling vid offertförfrågan. Punktliga och effektiva vid själva flytten”
– Karin E – Reco

”Snabba, effektiva och punktliga! Allting på rätt plats och oskadat. Prisvärt!”
– Johan Östberg – Facebook

”Tydlig offert. Aktsamma och effektiv flytt av mitt bohag. En flyttfirma jag rekommenderar.”
– Lars-Eric G – Reco

”Trevligt bemötande från ax till limpa. Flytten flöt på väldigt fint och kände att allt hanterades varsamt. Kommer absolut använda kvalitetsflytt.se om/när nästa flytt sker”
– Nicklas Raab – Facebook

”Kan rekommendera kvalitetsflytt . Snabb och trevliga sen att priset var kanon?
– Patrik L – Reco

”Goa killar. Lätta att ha att göra med. Gick snabbt och smidigt. Rekommenderar dem verkligen.”
– Inger Martinsson – Facebook

Har du rätt till flyttersättning?

Det kan vara så att du har rätt till flyttersättning från din arbetsgivare om du ska flytta till en annan stad av jobbrelaterade skäl. Då kan du faktiskt ha rätt till skattefri flyttningsersättning från din arbetsgivare – eller från allmänna medel. I detta ingår bland annat följande:

  • Alla utgifter som innefattar packning och uppackning, och även transport av ert bohag, som exempelvis möbler, båt, cykel, och andra lösa saker.
  • Detta gäller även om du skulle byta jobb inom samma koncern, men att den nuvarande tjänsten behöver utföras i en annan stad. Det gäller även om du byter arbetsort i en pågående anställning. Det kan vara bra att kolla upp detta innan så att du har rätt förutsättningar som möjligt.

Detta kan som sagt variera beroende på arbetsplats, tjänst, och anledningen i synnerhet till att du flyttar. Det kan dock vara bra att känna till att ersättning från arbetsgivaren eller från allmänna medel för utgifter. Eftersom flyttning är skattefri om du flyttat på grund av byte av arbetsort. Det kan också vara värt att veta vilka utgifter vid en flytt som inte ingår i flyttersättningen. Nämligen, utgifter för dubbel bosättning och hemresor och förlust vid försäljning av bostad eller andra tillgångar.

Anlita en flyttfirma för hjälp med flytt till annan stad

Det kan vara jobbigt att behöva börja om på nytt med möbler och prylar och vissa saker vill vi gärna få med oss till den nya staden. Därför rekommenderar vi att du anlitar en flyttfirma för att få hjälp med flytten till en annan stad. Vi på Kvalitetsflytt erbjuder långflyttar mellan städer i stort utbud och hjälper dig mer än gärna med din flytt till en annan stad eller mellan städer.

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA