kvalitetsflytt - Sveriges kanske bästa flyttfirma
Begär offert

Flytta till Norge


Det är otroligt enkelt för oss svenskar att flytta till norge eller annat land inom skandinavien och du behöver varken uppehållstillstånd eller arbetstillstånd för att flytta till norge och arbeta där. Kommer du från annat land i EU är det även då förhållandevis enkelt att flytta till norge då du kan vistas där fritt i 3 månader och sedan endast folkbokföra dig där.


Begär offert

FLYTTFIRMA SOM BRINNER FÖR NÖJDA KUNDER!

Tull vid flytt

När du flyttar till Norge är det inga avgifter i tullen på det mesta av ditt flyttgods och du kan enkelt föra in dina möbler och egendomar till Norge. Det finns dock undantag och en del av ditt flyttlass kan behöva deklareras, men om detta skulle ske så kan vi på kvalitetsflytt hjälpa dig.

Flytta till Norge med Kvalitetsflytt

Vi hjälper dig från start till slut med din flytt till Norge och erbjuder dig flyttjänster såsom paketering, magasinering, flyttstädning och transport samt hjälp med tunga lyft när du ska flytta till Norge från Sverige. Vi tar hand om allting från början till slut eller bara delar av din flytt om det endast är punktinsatser ni önskar att få hjälp med. Här kan du be om offert för utlandsflytt hos oss på Kvalitetsflytt.

Folkbokföring i Norge

Du behöver inte folkbokföra dig i norge för att bo och arbeta där som svensk eller annan nordisk medborgare förrän du bestämmer dig för att stanna i mer än 6 månader. Om du ska stanna längre så bör du anmäla din flytt på ett skattekontor i Norge, vet du med dig att du ska göra detta redan när du åker dit bör du göra det direkt och boka en tid på förhand. Ska du och hela din familj flytta bör alla vara närvarande vid inskrivningsbesök då det ska genomgås ID kontroller och tilldelas ett norskt personnummer.

”Snabb återkoppling vid offertförfrågan. Punktliga och effektiva vid själva flytten”
– Karin E – Reco

”Snabba, effektiva och punktliga! Allting på rätt plats och oskadat. Prisvärt!”
– Johan Östberg – Facebook

”Tydlig offert. Aktsamma och effektiv flytt av mitt bohag. En flyttfirma jag rekommenderar.”
– Lars-Eric G – Reco

”Trevligt bemötande från ax till limpa. Flytten flöt på väldigt fint och kände att allt hanterades varsamt. Kommer absolut använda kvalitetsflytt.se om/när nästa flytt sker”
– Nicklas Raab – Facebook

”Kan rekommendera kvalitetsflytt . Snabb och trevliga sen att priset var kanon?
– Patrik L – Reco

”Goa killar. Lätta att ha att göra med. Gick snabbt och smidigt. Rekommenderar dem verkligen.”
– Inger Martinsson – Facebook

Skatt om man flyttar till Norge

Du betalar i regel skatt i det land du jobbar i och om du flyttar till Norge och skriver dig där så kommer du även betala skatt i Norge, men då blir du friskriven från skatteplikt i Sverige. Har du inget Norskt personnummer eller tillgång till ditt skattekort kan du som sagt kontakta ditt skattekontor och ansöka om detta.

Att komma ihåg vid flytt till Norge

  • Anmäl din flytt till skatteverket och försäkringskassan.
  • Anmäl även din flytt och folkbokför dig i norge vid längre vistelse.
  • Du är skattskyldig i det land du är folkbokförd i.
  • Som nordisk medborgare behöver du inte arbets eller uppehållstillstånd
  • Sök bostad och arbete i god tid om du inte flyttar dit på grund av arbete, då löses ofta detta av din arbetsgivare.
  • Svenskt körkort är giltigt i Norge.
  • Se över dina försäkringar i Norge.

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA