Begär offert

Flytta tunga saker


Ska du flytta från din bostad eller kontor till en ny bostad eller ett nytt kontor och behöver flytta tunga saker? Det kanske är sängar, tv-apparater, skrivbord eller datorer? En del har även vapenskåp, kassaskåp, piano, möbler, eller värmesystem. Det finns några saker att tänka på vid tungflytt.

Här kan du läsa mer om vad du behöver ha i åtanke när du ska flytta tunga saker, på ett tryggt sätt för att undvika skador.

Vi rekommenderar dock att anlita en flyttfirma när du ska flytta tunga saker då tunga föremål dels väger väldigt mycket men kan också vara otympliga. En flyttfirma besitter erfarenhet och vet vilka risker som finns och vad man bör göra för att undvika dessa samt hur man på bäst sätt lyfter och sedan bär tunga föremål. Vi på Kvalitetsflytt har denna erfarenhet och hjälper till att flytta alla dina föremål.


Begär offert

FLYTTFIRMA SOM BRINNER FÖR NÖJDA KUNDER!

Vårt flyttpaket

Det är fördelaktigt att välja en flyttfirma som är flexibla och erbjuder flertalet flyttjänster så att du eller ni inte behöver vända er till flera olika flyttfirmor för olika behov. Det kan vara bra att kolla efter en flyttfirma som erbjuder just flyttjänst vid tunga saker så att ni genast vet att de kan hjälpa till med allt från det lilla till det stora. Du kanske har små och stora möbler som du behöver hjälp med att flytta, i sådana fall är det fördelaktigt att en och samma flyttfirma gör detta.

Hos oss på Kvalitetsflytt är alla våra flyttuppdrag skräddarsydda utifrån varje kunds förutsättningar liksom krav och vi erbjuder högkvalitativa tjänster till konkurrenskraftiga priser.

Trygga och säkra tunga lyft med flyttfirma

Anledningen till att vi rekommenderar att anlita en flyttfirma vid flytt av tunga föremål beror på att både du som flyttar och föremålet i sig kommer att bli säkrare omhändertagna vid rätt utrustning och personal som har tidigare erfarenhet inom området. Dessutom gör tyngden och formen på exempelvis kassaskåp och flyglar att de kan vara väldigt knepiga att flytta. Ponera att du ska flytta en stor soffa ned eller uppför ett trapphus. Det är inte heller säkert att den får plats i trappuppgången. Mycket går att göras på egen hand vid en flytt, men det kan vara lönsamt att överlåta saker som att flytta stora, tunga, och otympliga föremål till de som är professionella. På så sätt spar du på dig och din energi och ditt tunga föremål behandlas tryggt och säkert av flyttfirman.

Vi på Kvalitetsflytt känner även till hur saker och ting bör lyftas, bäras, spännas fast, och vad man bör undvika för att föremålet inte ska ta någon skada. Flytten blir då mycket roligare och du får en chans att fokusera på annat!

Viktigt att vara noggrann med tunga lyft

Om du skulle å andra sidan vilja utföra flytten av stora saker själv, då kan det vara bra att ha några saker i åtanke. Exempelvis, bör du ha fler en bara du själv som hjälper till att lyfta. Beroende på vad som ska lyftas kanske ni behöver vara 3–4 personer. Förberedd lyften av de tunga föremålen med att sätta någonting mjukt på golvet så att det inte repar som när man exempelvis flyttar ett piano. Se till att packa in och emballera dina saker noggrant och ordentligt så att ingen skada sker under transporten. Det kan också vara bra att förbereda gången där du ska bära, mät dörröppningar så att föremålet faktiskt kommer igenom. Sedan behöver du även någon slags ramp eventuellt upp till bilen. Transportmedlet i sig bör kanske vara en lastbil eller skåpbil så att du kan transportera sakerna tryggt och säkert.

”Snabb återkoppling vid offertförfrågan. Punktliga och effektiva vid själva flytten”
– Karin E – Reco

”Snabba, effektiva och punktliga! Allting på rätt plats och oskadat. Prisvärt!”
– Johan Östberg – Facebook

”Tydlig offert. Aktsamma och effektiv flytt av mitt bohag. En flyttfirma jag rekommenderar.”
– Lars-Eric G – Reco

”Trevligt bemötande från ax till limpa. Flytten flöt på väldigt fint och kände att allt hanterades varsamt. Kommer absolut använda kvalitetsflytt.se om/när nästa flytt sker”
– Nicklas Raab – Facebook

”Kan rekommendera kvalitetsflytt . Snabb och trevliga sen att priset var kanon?
– Patrik L – Reco

”Goa killar. Lätta att ha att göra med. Gick snabbt och smidigt. Rekommenderar dem verkligen.”
– Inger Martinsson – Facebook

Hjälper till med alla flyttar

Det är alltså inte omöjligt att flytta stora och tunga saker på egen hand, det vill säga med 3–4 andra personer som hjälper till. Det gäller att förbereda och planera lyften och flytten så att den sker säkert och tryggt både för föremålet och för er som lyfter. Det kan vara svårt att veta hur man bör lyfta någonting för att inte skada miljön runt omkring, som golvet, eller föremålet och dig. Det kan därför vara mer fördelaktigt att vända sig till en flyttfirma som vet hur du bör hålla och böja knän och rygg för att inte skada dig. Väl under transporten kan det också vara betryggande att veta att dina tunga saker har spänts fast på rätt sätt.

Vi på Kvalitetsflytt har gjort detta många gånger förut. Vi hjälper dig med alla tunga lyft, likväl andra former av flytt, privat, företag, eller till utlandet. Fortsättningsvis, är vi också ansvarsförsäkrade, vilket innebär att skador täcks upp till ett visst belopp medan vi hanterar godset. Är godset av extra stort rekommenderar vi att kunden tecknar en tilläggsförsäkring.

Tunga lyft med Kvalitetsflytt

Om du är i behov av att anlita en flyttfirma som hjälper dig med tungflytt kan du kontakta oss redan idag och få en offert på flytten. Priset för flytthjälpen varier beroende på hur mycket du ska flytta, vart, och vad du flyttar. Hur som helst, har vi på Kvalitetsflytt en vision om att erbjuda en så prisvärd och gynnsam flytt som möjligt. Vi jobbar även hårt för att en flytt av tunga saker exempelvis ska ske snabbt, effektivt och säkert.

Om du eller ni hör av er till oss kan ni få en gratis offert snabbt. Vi är en väletablerad flyttfirma med höga ambitioner och stor förståelse för alla kunders varierande behov. Packhjälp, flytt, transport, städning och magasinering. Välkommen till oss!

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA