Begär offert

Hur mycket kostar det att flytta?


Planerar du att flytta och undrar hur mycket det kommer att kosta dig? Det är en fråga vars svar är beroende av lite olika faktorer. Kostnaden för en flytt är helt avgörande av vart du ska flytta, hur mycket du ska flytta, och vad du ska flytta. För att ta reda på vad det kostar att flytta kan du fortsätta läsa på den här sidan för att se vilka aspekter som blir avgörande för hur mycket du kommer att behöva betala. Det är bra att i förväg försöka ta reda på hur mycket en sådan flytt kommer att kosta dig för att i förebyggande syfte kunna se vilka utgifter du kan dra ned på. Vi på Kvalitetsflytt har som mål att kunna utföra en flytt på ett effektivt, tryggt, och prisvärt sätt. Faktorer som påverkar priset skiljer sig dock från kund till kund. Läs mer nedan varför det är på detta vis.


Begär offert

FLYTTFIRMA SOM BRINNER FÖR NÖJDA KUNDER!

Flytt, kostnad för att anlita flyttfirma

Det finns några faktorer som påverkar kostnaden för din flytt. Det kan vara bra att känna till dessa i förväg, innan du anlitar en flyttfirma för att ta reda på hur din individuella situation faktiskt ser ut. Nedan kan du läsa om de faktorer som kan hjälpa till att svara på frågan ”hur mycket kostar det att flytta”.

1. Hur mycket är det som ska flyttas?

Priset för en flytt varierar beroende på hur mycket bohag som ska flyttas. Är det mindre bohag som ska flyttas eller om det är ett företag med hundra arbetsplatser till exempel, är helt avgörande. Det beror på att det krävs mer resurser, arbetskraft, och planering vid en sådan större företagsflytt. Det kan därför vara bra att försöka vara så tydlig som möjligt med din flyttfirma, alltså med exakt hur mycket som ska flyttas, i antal personer, och rum som ska tömmas exempelvis.

2. Timpris avgör kostnad för flytt

Det är vanligt att man betalar en flyttfirma per timme. Det priset varierar men ligger normalt sett mellan 350-550 kr/timme, för en ”flytt person” och bil. Priset kan också komma att bli något billigare om du anlitar fler från samma flyttfirma. Vi på Kvalitetsflytt erbjuder därför flertalet flyttjänster så att du ska kunna vända dig till oss för varje område inom flytten som du behöver hjälp med. Det blir dessutom smidigare då du inte behöver leta flera olika flyttfirmor för olika tjänster. Du kan kontakta oss redan idag vid behov av flytthjälp så kan vi ta fram en offert gratis till dig snabbt och enkelt!

”Snabb återkoppling vid offertförfrågan. Punktliga och effektiva vid själva flytten”
– Karin E – Reco

”Snabba, effektiva och punktliga! Allting på rätt plats och oskadat. Prisvärt!”
– Johan Östberg – Facebook

”Tydlig offert. Aktsamma och effektiv flytt av mitt bohag. En flyttfirma jag rekommenderar.”
– Lars-Eric G – Reco

”Trevligt bemötande från ax till limpa. Flytten flöt på väldigt fint och kände att allt hanterades varsamt. Kommer absolut använda kvalitetsflytt.se om/när nästa flytt sker”
– Nicklas Raab – Facebook

”Kan rekommendera kvalitetsflytt . Snabb och trevliga sen att priset var kanon?
– Patrik L – Reco

”Goa killar. Lätta att ha att göra med. Gick snabbt och smidigt. Rekommenderar dem verkligen.”
– Inger Martinsson – Facebook

3. När och var påverkar priset för en flytt

Vidare, två andra aspekter som påverkar priset är när och var du planerar att flytta. Ponera att du ska flytta under en helg, då kan priset hos flyttfirman vara högre än om det skulle ske på en veckodag exempelvis. Detsamma kan gäller högtider. En annan faktor som påverkar priset för flytt är vart i landet du bor. Det kan vara något dyrare att flytta i storstäder snarare än i mindre orter eller byar ut på landet. Hur långt bort du planerar att flytta kan också komma att påverka priset. Om du ska flytta utomlands kan det bli något dyrare. Oavsett, vart, hur eller när, det viktigaste är att du vänder dig till en flyttfirma som är förtroendeingivande och professionella. Det kan vara värt med flytthjälp trots priset om du får den hjälp du behöver så att hela flyttprocessen underlättas för dig. Du får tid till att fokusera på annat då.

4. Särskilda behov vid flytten

Fortsättningsvis, kan det vara bra att vara transparent och tydlig om du har något särskilt som kräver mer än två händer som plockar upp en flyttkartong. Du kanske har något särskilt, större, tyngre, eller något annat som kräver mer arbetskraft. Då är det bra om flyttfirman du eller ni har anlitat är förberedda på detta. Det skulle också kunna vara om något väldigt ömtåligt och dyrbart som måste packas och fraktas extra varsamt. I värsta fall kan du behöva betala ett extra tillägg om du har saker som kräver särskild utrustning eller liknande för att flytta, men detta blir ofta en mindre kostnad om du avtalar om det från början. Det är när man står där på flyttdagen och allt inte är klart som det kan bli tal om dyrbara pristillägg.

Olika sätt att flytta på

Det går att flytta på olika sätt. Antingen med eller utan är flyttfirma. Det förekommer både för och nackdelar med båda valen naturligtvis. Om du flyttar på egen hand, kanske med vänner eller familj som hjälper kommer det att bli billigare på ett sätt då du inte behöver betala för en flyttfirma. Å andra sidan kommer du att behöva betala andra saker, exempelvis, lastbil eller skåpbil om du inte har tillgång till det redan. Dessutom kommer det troligtvis att ta mer tid och energi av dig än om du har anlitat en flyttfirma som dels har erfarenhet men också alla rätt resurser. Det bästa alternativet för dig är dock individuellt och beror på de ovanstående punkterna. Om du ska flytta mindre och färre bohag kanske du inte behöver hjälp av en flyttfirma. Om du däremot är ett företag som ska flytta kan det underlätta att få hjälp med flytten.

Effektivt med flyttfirma

Anlita en flyttfirma om du vet med dig att du har en del att flytta. Det handlar inte endast om ditt bohag utan även packning, flyttstäd, och transporten. Alla komponenter gör att flytten kan kännas tuff. Faktum är att flytten överlag kan kännas utmanande och tufft. Dessutom om du har en större flytt framför dig eller tunga saker. Då kan det faktiskt underlätta med en flyttfirma. Fortsättningsvis kan det vara lönsamt med en flyttfirma, eftersom de ser till att ordna packning, lyftandet, transporten, flytt- och slutstäd. En del erbjuder även magasinering. De har även erfarenhet, av flyttprocessen. Även om du flyttar på egen hand kommer du att behöva ordna ett transportmedel. Det förutsätter också att du har körkortstillstånd att köra exempelvis en lastbil eller skåpbil. Du behöver också investera mer än pengar, såsom energi och tid. För många är det därför lönsamt med en flyttfirma i slutändan.

Om man inte har råd att flytta

Din situation avgör som sagt hur mycket kostar det att flytta. Om du vet med dig att du inte kommer att ha råd att flytta med hjälp av en flyttfirma, finns det några saker du kan göra på egen hand. Du kan exempelvis be om hjälp från vänner och familj. Missa inte heller RUT-avdrag om du tänkt använda dig av en firma, vilket kan underlätta en hel del för dig ekonomiskt. Vi på Kvalitetsflytt erbjuder RUT-avdrag.

Flytthjälp hos Kvalitetsflytt

Om du ska flytta och vill veta vad kostar det att flytta kan du läsa på den här sidan och få hjälp med några synpunkter. Beroende på vart du ska flytta, vad du ska flytta, samt hur mycket avgör hur mycket kostar det att flytta för just dig. Om du behöver flytthjälp med flera områden eller endast en eller två saker, såsom bärhjälp och transport kan du välja det, i syfte att det ska bli billigare för dig att flytta. Vi på Kvalitetsflytt erbjuder dock alla viktiga flyttjänster, som exempelvis, packning, bärhjälp, transport, magasinering och även flytt och slutstäd bland annat. Hos hos kan du även få RUT-avdrag om du vill flytta med en flyttfirma. Om du undrar hur mycket kostar det att flytta kan du läsa mer på denna sida. Välkommen

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA