Begär offert

Flytta Piano & Flygel


Behöver du flytta ditt piano eller din flygel? Det kanske är ditt piano eller tillhör ditt företag, men oavsett kan det vara otympligt att försöka flytta det själv på egen hand. Det säger sig självt då pianon och flyglar är stora och tunga. Det kan även vara svårt att få plats med dem i en transport om man inte har ett resurser för det. När det gäller att flytta stora saker som piano eller en flygel exempelvis, har vi erfarenhet i hur detta går till på bästa sätt. Det kan alltså vara fördelaktigt att anlita en professionell flyttfirma som vet bästa sättet att genomföra en flytt av piano eller flygel. Allt du behöver känna till när du ska flytta piano kan du läsa på den här sidan.


Begär offert

FLYTTFIRMA SOM BRINNER FÖR NÖJDA KUNDER!

Pris för att flytta ett Piano eller Flygel?

Olika flyttfirmor tar olika mycket betalt när det gäller att flytta piano. En del föredrar att utföra flytten helt på egen hand då det kan bli billigare än att anlita en flyttfirma. Nackdelen är dock att pianot är tungt och otympligt och kräver fler än en person att flytta pianot om du ska göra det ”själv”. Det kan tänkas bli mer komplicerat att göra detta på egen hand än att faktiskt anlita en flyttfirma som dessutom gör detta effektivt och tryggt. Om du är intresserad av att få flytthjälp så kan du kontakta oss redan idag så tar vi fram en offert. Om du vill flytta pianot själv kan du läsa på hur du gör det ta på bästa sätt, nedan.

Kan man flytta ett piano själv?

Det är inte möjligt att flytta ett piano eller en flygel helt själv. Möjligen om du har 3–4 personer med dig. I genomsnitt väger ett piano/flygel omkring 200–300 kg vilket innebär att det kan komma att bli högst utmanade om ni ska bära pianot ned eller uppför trappor eller ut och genom en snäv entré till exempel. Det kan även vara farligt om ni gör flytten på fel sätt. Ni vill inte skada er själva eller pianot. Det gäller därför att lyfta och bära på rätt sätt. Detta kan vara svårt att veta om man inte har någon erfarenhet. Vi rekommenderar att du antingen läser på ordentligt hur man flyttar ett piano på bästa sätt, alternativt att ni anlitar en flyttfirma erfarenhet och expertis.

Skydda pianot under flytten

Det är viktigt att man utför flytten av pianot på ett oerhört lugnt och genomtänkt sätt. Pianot är trots allt ömtåligt även om materialet känns hårt och tjockt. I syfte att förhindra skador under transporten kan det vara bra skydda pianot med material som skyddar, exempelvis filtar eller mattor. Du kan använda flyttfiltar för detta, men det finns också skräddarsydda transportöverdrag för pianon.

”Snabb återkoppling vid offertförfrågan. Punktliga och effektiva vid själva flytten”
– Karin E – Reco

”Snabba, effektiva och punktliga! Allting på rätt plats och oskadat. Prisvärt!”
– Johan Östberg – Facebook

”Tydlig offert. Aktsamma och effektiv flytt av mitt bohag. En flyttfirma jag rekommenderar.”
– Lars-Eric G – Reco

”Trevligt bemötande från ax till limpa. Flytten flöt på väldigt fint och kände att allt hanterades varsamt. Kommer absolut använda kvalitetsflytt.se om/när nästa flytt sker”
– Nicklas Raab – Facebook

”Kan rekommendera kvalitetsflytt . Snabb och trevliga sen att priset var kanon?
– Patrik L – Reco

”Goa killar. Lätta att ha att göra med. Gick snabbt och smidigt. Rekommenderar dem verkligen.”
– Inger Martinsson – Facebook

Skydda golvet innan du flyttar pianot

Det är faktiskt inte endas pianot i sig som behöver skydd, utan även golvet behöver vara täckt med något slags skydd så att det inte blir repor när man försöker flytta pianot. Faktum är att de hjul som finns under pianot inte är avsedda att användas för långa sträckor. Mycket vikt vilar på dem och ditt golv kan därför repas lätt när du försöker flytta pianot en bit. Skydda därför golvet med hårt skydd eller exempelvis rullbrädor och en så kallad pianomatta som läggs under pianot när man lyfter upp den på rullbrädan.

Flytta pianot lugnt och försiktigt

Pianot i sig är ömtåligt, men ändå tungt och har en ojämn viktfördelning. Det kan göra att du snabbt kan förlora kontrollen och pianot eller du kan komma till skada, om du rör dig felaktigt eller oförsiktigt. Det kan även vara tungt att hålla upp pianot om det skulle börja luta åt ena hållet. För övrigt kan du försöka tänka på att lyfta pianot försiktigt och så lågt som möjligt med hjälp av bärselar och pianomatta. Målet är ju att pianot ska vara i samma skick som innan du började flytta pianot.

Förbered rutten genom bostaden till lastbilen

En av de viktigaste sakerna du bör ha i åtanke när du ska flytta piano är att förberedda rutten genom bostaden till lastbilen. Naturligtvis behöver du ha förberett genom att mäta dörröppningar, korridorer samt måtta flaket på din skåpbil eller lastbil. Du vill inte bli chockad när pianot inte kommer ut genom dörren när du har påbörjat processen redan. Du behöver också fundera på hur du ska få in pianot i skåpbilen eller upp på lastbilen. Det kan också vara bra att tänka på att mäta lite extra där ni ska gå runt hörn. Pianot behöver faktiskt lutas lite för att fördela vikten rätt, vilket tar mer plats än om det skulle bäras helt rakt upp nämligen.

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA

Transportera pianot

Transporten för pianot är väsentligt. Det behöver vara en smidig och stabil transport som underlättar att ta upp och ned pianot från fordonet samt transportera pianot tryggt och säkert. Vi rekommenderar att använda en skåpbil eller lastbil. Du kan även säkra pianot med transportremmar under transporten. Om du önskar att pianot ska ligga ned med baksidan ned kan det vara bra att ha filtar under.

Flytta ett piano till första våningen eller högre

Att flytta piano in eller ut på markplan är överkomligt, men om pianot ska bäras upp ett par våningar kan det komma att bli ett problem. Inte nog för att det är tungt och svårt att bära upp för trapporna, kan det också vara omöjligt att få plats med pianot tillsammans med fyra andra människor i en trappuppgång. Även att runda trappan kan vara omöjligt beroende på hur långt pianot är. Vi rekommenderar starkt att anlita en flyttfirma om du ska flytta piano upp eller ned för trappor. Vi på Kvalitetsflytt är experter och bra hjälpmedel i dessa situationer.

Flytta ett piano: hur mycket kostar det?

Olika faktorer spelar in när en kostnad för en pianoflytt ska avgöras. Några av dessa faktorer är följande:

  • Hur långt pianot ska transporteras
  • Om pianot flyttas upp eller ner ett eller flera våningsplan
  • Hur marken ser ut där man kan placera flyttbilen
  • Hur stort och tungt pianot är

Kontakta oss så kan vi ta fram en offert utifrån din situation med ditt piano.

Flytta piano med en flyttfirma

Det kan vara mer fördelaktigt att anlita en flyttfirma som tar hand om flytten åt dig. De ovanstående tipsen för hur du kan flytta ditt piano eller flygel själv, kan hjälpa dig men du kommer att spara oerhört mycket tid och energi på att låta någon mer professionell föra detta åt dig. Vi på Kvalitetsflytt har nämligen lång erfarenhet av pianoflytt, omkring 10 års erfarenhet av både piano och flygel-flytt. Vi har den erfarenheten och kunskapen som behövs för att utföra en säker pianoflytt. Vi underlättar hela processen och du behöver inte oroa dig för hur du ska lyfta bära eller köra ditt piano utan att du eller pianot i fråga ska ta skada på något sätt.