kvalitetsflytt - Sveriges kanske bästa flyttfirma
Begär offert

Vill du flytta till stockholm?


Det är många som önskar att flytta in till Stockholm och leva storstadslivet av olika anledningar, kanske vill de ha närmare till jobb, byta miljö, leva ungdomsliv i en storstad, ja anledningarna är många.


Fördelarna med att bo i stockholm är att allt är nära till hands och staden har mycket liv, det finns alltid någonting att göra och många möjligheter att träffa människor och skapa sig ett umgänge. Dessutom finns det många företag i Stockholm och flera hundratals arbetsplatser som ständigt söker människor att anställa.


Begär offert

FLYTTFIRMA SOM BRINNER FÖR NÖJDA KUNDER!

Hur många flyttar till stockholm varje år?

Varje år flyttar mellan 65 000 och 75 000 människor till stockholm enligt stockholms stads befolkningsöversikt och under 2020 flyttade 70 051 människor in till Stockholm.

Då det är dyrt med bostäder och svårt att hitta någonstans att bo när man flyttar till Stockholm så är det inte heller mer än naturligt att ungefär lika många som flyttar in till Stockholm även flyttar därifrån varje år.

Hur hittar du boende i Stockholm?

När du ska flytta till stockholm kommer detta vara en stor fråga som avgör när eller om din flytt blir av. Att hitta en bostad i storstaden kan vara knepigt om du vill hyra och då kan du oftast behöva hyra i andrahand för ett dyrare pris. När det gäller att köpa bostad i stockholm så finns det alltid bostäder tillgängliga men de kostar oftast en hel del.

Ett tips för att hitta hyreslägenheter i Stockholm till ett bättre pris är att efterfråga dem på facebook, då folk som känner dig kanske känner till någon som vill hyra ut sin lägenhet under en period eller permanent och tycker att det är fördelaktigt att hyra till någon som man känner än att riskera att få en dålig hyresgäst kan du på detta sättet hitta ett hyreskontrakt till ett bra pris. Du kan självklart även ställa dig i en bostadskö men detta kan tyvärr ta väldigt lång tid och folk som står i bostadskö för lägenheter i stockholm kanske inte får dessa förrän de har stått i kö en massa år.

Själva flytten till stockholm

Det kan vara knepigt att flytta själv till stockholm då det är en stad i ständig rörelse och hus med höga trappor. I detta fall kan det vara fördelaktigt att ta hjälp av en flyttfirma i Stockholm och på så vis snabbt komma i ordning utan att behöva planera upp hela flytten själv. Vi på Kvalitetsflytt arbetar ofta med flyttar i stockholm och hjälper dig in i din nya bostad från många andra städer i landet. Här finner du information om våra distans flyttar.

”Snabb återkoppling vid offertförfrågan. Punktliga och effektiva vid själva flytten”
– Karin E – Reco

”Snabba, effektiva och punktliga! Allting på rätt plats och oskadat. Prisvärt!”
– Johan Östberg – Facebook

”Tydlig offert. Aktsamma och effektiv flytt av mitt bohag. En flyttfirma jag rekommenderar.”
– Lars-Eric G – Reco

”Trevligt bemötande från ax till limpa. Flytten flöt på väldigt fint och kände att allt hanterades varsamt. Kommer absolut använda kvalitetsflytt.se om/när nästa flytt sker”
– Nicklas Raab – Facebook

”Kan rekommendera kvalitetsflytt . Snabb och trevliga sen att priset var kanon?
– Patrik L – Reco

”Goa killar. Lätta att ha att göra med. Gick snabbt och smidigt. Rekommenderar dem verkligen.”
– Inger Martinsson – Facebook

Är Stockholm en bra stad att bo i?

Stockholm är både en otroligt vacker stad och en rolig stad att bo i, det finns alltid någonting att göra och ställen att gå till och träffa människor. Är du en av de personerna som föredrar liv och rörelse så finns det nog ingen bättre stad att bo i än Stockholm.

Leva och bo i Stockholm efter inflyttningen

Om du inte är uppvuxen i stockholm så kan mycket överraska dig när du flyttar till Stockholm om du inte är beredd. Nedan finner du vår lilla Stockholmsguide som har för syfte att hjälpa dig bli förberedd på stockholmslivet.

Storstadslivet

Storstadslivet innebär att du har nära till allt, det finns ett stort kultur och nöjesutbud och du kan alltid hitta på något. Många beskriver dock storstadslivet som mer hektiskt, att man kan känna sig stressad konstant i storstaden men detta beror på vilken person du är. Vissa trivs med lite mer liv och rörelse och finner glädje i att se och röra sig bland människor.

Fördelarna är detsamma som nackdelarna vad gäller storstadslivet, allt beror på om du trivs med högt tempo och mycket liv eller om du vill ha det lugnare.

 

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA

Storstads priser

Storstaden Stockholm är förhållandevis dyr att bo och leva i jämfört med andra mindre städer eller kommuner. Förutom dyra bostäder är det även i snitt dyrare på restauranger, café, bar, hotell och även på matvarubutiken. Storstadens priser är ökade då mer människor innebär större efterfrågan.

Transporter i city

En stor fördel är transportmöjligheterna i Stockholm. Du kan ta dig från norra delen i stockholm till södra stockholm på bara några minuter i tunnelbanan och det går även bussar varannan minut runt om i city. Även att färdas med en elektrisk scooter eller cykel är väldigt enkelt och effektivt.

För dig som inte är van vid tunnelbana i Stockholm är det bra att tänka på att de går hela tiden, så du behöver inte stressa till dem då även om du missar ditt tunnelbanetåg går det oftast en till inom 5-10 minuter ända in på småtimmarna. Under nattetid är det lite glesare med tåg men även då går de så pass ofta att du aldrig kommer bli strandsatt i södra stan som man kan bli ute i förorterna, där kan tågen till och från stockholm upphöra runt klockan 02-03 och åter börja gå på morgonen runt 05-06.

Tänk på att du bör stå till höger i de automatiska tunnelbanetrapporna om du inte har bråttom så att de som är stressade kan “köra om” dig på vänster sida.

Trafiken i Stockholm

Stockholmstrafik kan vara lite läskigt för dig som inte har kört i Stockholm innan, det är mycket rörelse och cykelbanor samt trafiken slutar aldrig. Under rusningstid kan det vara väldigt rörigt i Stockholm och det kan kännas stressigt att inte veta exakt hur du ska åka eller vad som gäller överallt. Bli dock inte för orolig kring detta då du kommer snabbt bli van och lära dig dina rutter runt om i Stockholm ifall du är en av de som åker bil istället för tunnelbana eller buss till och från jobbet.

Rekommendationen är dock att inte ha en bil i Stockholm då det är både dyrt och jobbigt med parkeringsplatser, om du inte har en parkeringsplats som tillhör din bostad kommer det vara väldigt tufft att behöva leta efter någonstans att ställa ifrån dig bilen och i vissa fall kommer du behöva flytta den mitt i natten för att undvika parkeringsböter. Ha endast en bil i stockholm om du har parkering samt om du verkligen behöver den för att åka ur storstaden till någon av förorterna för arbete, arbetar du i storstaden är det oftast enklare med buss eller tunnelbanetåg.