av . Inga kommentarer

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Server configuration issue
Please refer to our Error Message Reference.

Flytta billigare med RUT-avdrag!

av . Inga kommentarer

Nu flyttar du billigt med RUT-avdrag på flyttjänster! Från och med augusti 2016 kommer även flytthjälp falla in under regelverket för RUT-avdraget, som är namnet på det system som gör det möjligt att göra avdrag för hushållstjänster. I samlingsnamnet ingår sedan tidigare även liknande tjänster, som rengöring, underhåll och tvätt. RUT-avdraget har funnits sedan 2003.

Läs mer om våra flyttjänster med Rotavdrag!

Motivering till ändring

Anledningen till att det var just flyttjänster som inkluderades i avdraget motiveras med att det finns en svart arbetsmarknad inom branschen, som man nu hoppas få kontroll över. Ännu finns det inga färdiga uträkningar av hur många arbeten som tillbyggnaden av RUT-avdraget kommer att resultera i. Det är i första hand just flyttjänster som anses komma öka efterfrågan, vilket förväntas ha en positiv inverkan på Sveriges ekonomi överlag.

Få avdrag för flera flyttjänster

Det är inte bara anlitandet av flyttfirmor som kommer att finnas med i RUT-avdraget, utan sedan en tid tillbaka faller även tjänster som flyttstädning under samma kategori. I flyttstädningen ingår vanligtvis ett grovstäd av alla rum i hela bostaden i samband med flytt. Efter utförd städning lämnas en garanti till kunden, som fungerar som ett bevis för att inspektionen av hyresvärd och de nyinflyttade kommer att bli godkänd, vilket är ett smidigt alternativ för kunden.