Begär offert

Flytta till hus


Ska du flytta till hus? Du kanske ska flytta tillsammans med din familj? Det är ett stort steg i livet att flytta till hus. Det är också en av de roligaste sakerna i livet, om man har det som en dröm. För många människor är det viktigt att bo i hus, av flertalet anledningar. Ni kanske är en familj som vill har mer plats, både inne i huset men kanske också en tomt där barnen kan leka. Ni kanske föredrar att bo närmare naturen. För många människor är flytten till hus en milstolpe.


En flytt i sig kräver alltid en hel del planering, men husköp kan innefatta ytterligare aspekter att tänka på. Att flytta till hus är dock en betydelsefull investering vilket också innebär att du behöver tänka på fler viktiga saker när du flyttar. På den här sidan presenterar vi en checklista för vad som är viktigt att ha i åtanke vid din flytt till hus. Den här checklistan är fördelaktig oavsett om du planerar att få hjälp av en flyttfirma eller inte.


Begär offert

FLYTTFIRMA SOM BRINNER FÖR NÖJDA KUNDER!

Överlåtelsebesiktning

När man köper hus genomförs en överlåtelsebesiktning. Den besiktningen är viktig för att noggrant kontrollera de byggtekniska egenskaperna hos huset och själva marken den står på. Den utredningen är i första hand viktig för köparen av huset eftersom det är viktigt att försäkra sig om att huset är i gott skick vid köpet. Dessutom har köparen av huset en undersökningsplikt, vilket är lagstadgat. Därför blir överlåtelsebesiktningen en mycket viktig del av affären. Det här är gynnsamt för dig så att du inte upptäcker några avgörande problem med huset efter att det redan har köpts. Det kan vara svårt att veta vad man letar efter exakt så därför är det bra att använda sig utav en professionell besiktningsman som vet vad man bör titta efter. Efteråt får du ett protokoll med kommentarer och anmärkningar på husets nuvarande och potentiellt framtida problem. Det innebär att du kan ta ett informerat och tryggt beslut i ditt husköp.

Villaförsäkring

Fortsättningsvis är det viktigt att du som flyttar till hus också skaffar en villaförsäkring. Du kanske tidigare har haft hemförsäkring, men nu när du flyttar till hus är det viktigt att du även tecknar en villaförsäkring som försäkrar huset och tomten det står på. Denna försäkring gäller hela huset, och den skyddar dig även från andra utgifter, om något oväntat skulle inträffa. Det skulle exempelvis kunna vara saker som översvämning eller brand. Det är fördelaktigt att göra en gedigen efterforskning tidigt och se vilken typ av villaförsäkring som kommer att passa dig bäst. Det går även att finna kombinerade villaförsäkringar i vilka en hemförsäkring också ingår. Du behöver därför jämföra alla olika alternativ och välja att teckna den försäkring som uppfyller dina krav och råd allra bäst.

Adressändring

Adressändring är en ytterligare sak som du behöver få gjort vid flytt till hus. Det behöver du alltid göra när du flyttar. Tur är att det går att ordna snabbt och smidigt genom Skatteverkets internettjänst. Där går det även att välja inflyttningsdatum. Sedan gäller din nya adress från den dagen du flyttar in. På så sätt sprids och registreras din adressändring hos flertalet myndigheter och tjänster. Däremot behöver du själv meddela privatpersoner, prenumerationer, och organisationer om din adressändring. Det finns dock tjänster som utför även detta åt dig, mot betalning, om det är så att man själv känner att man inte har tid.

”Snabb återkoppling vid offertförfrågan. Punktliga och effektiva vid själva flytten”
– Karin E – Reco

”Snabba, effektiva och punktliga! Allting på rätt plats och oskadat. Prisvärt!”
– Johan Östberg – Facebook

”Tydlig offert. Aktsamma och effektiv flytt av mitt bohag. En flyttfirma jag rekommenderar.”
– Lars-Eric G – Reco

”Trevligt bemötande från ax till limpa. Flytten flöt på väldigt fint och kände att allt hanterades varsamt. Kommer absolut använda kvalitetsflytt.se om/när nästa flytt sker”
– Nicklas Raab – Facebook

”Kan rekommendera kvalitetsflytt . Snabb och trevliga sen att priset var kanon?
– Patrik L – Reco

”Goa killar. Lätta att ha att göra med. Gick snabbt och smidigt. Rekommenderar dem verkligen.”
– Inger Martinsson – Facebook

Anmäl ägarbyte

När du flyttar till hus behöver du tillsammans med säljaren anmäla ägarbyte för sophämtning, vatten, och avlopp. Du ska meddela de som sköter sophämtningen att du är den nya ägaren eftersom den är kopplad till bostaden. Vanligtvis undertecknar du och säljaren en elektronisk tjänst eller ett formulär för att åstadkomma detta. Genom att ange hur du sköter din sopsortering och hur ofta du vill att sopkärlen ska tömmas kan du också påverka kostnaden för sophämtning. Samma anmälningskrav gäller vid vatten och avlopp, men i det här fallet behöver du även läsa av bostadens vattenmätare. Oftast skickas denna information och detaljerna om ägar övergången av säljaren.

Bredband‍

I flerbostadshus är det typiskt att hela byggnadens nätverk redan är anslutet till en internetleverantör. Som ett resultat kanske du inte alltid har många alternativ när du väljer en bredbandsleverantör. När du flyttar till en bostad förändras detta. Då har du plötsligt ett brett utbud av källor att välja mellan. Processen effektiviseras avsevärt om du innan flytten har undersökt kostnader och paketerbjudanden innan flytten. Dessutom kan du beställa bredbandet i förväg för att slippa gå en vecka utan internetuppkoppling i ditt nya hus.

Radonmätning

Mängden radon i byggnaden är en sak du inte behöver bry dig om du bor i lägenhet. Detta kommer att mätas och spåras av någon annan. När du flyttar är det upp till dig att se till att luften i ditt nya hem är frisk. En ädelgas som kallas radon finns naturligt i vår omgivning. I värsta fall kan det resultera i lungcancer på grund av dess farliga effekter vid stora mängder av det. Det kan vara svårt att avgöra om radonhalten är förhöjd eftersom radon är osynligt och luktfritt. Du måste göra en mätning för att fastställa detta. Om radonhalten är hög och utgör en hälsofara kan den bestämmas med hjälp av en indikatormätning. En radonmätning görs ofta i samband med undersökningen vid bostadsköp. Om resultatet av radonmätningen visar att halterna är för höga följer en radonbesiktning och vid behov radonsanering. Vid bostadsköp kan en besiktningsman hjälpa dig genom hela processen.

5 Tips när du ska flytta till hus

Packa och Rensa. Ett av de största stegen vid en flytt är ordna med packningen och att rensa gammalt bohag. Det kan vara bra att börja med detta i god tid då detta kan vara tidskrävande och kännas utmanade. Du behöver bestämma vilka av dina prylar som ska med, och vad du ska göra med de saker som inte ska med. Om du ska sälja eller ge bort dina möbler. Vad gäller packningen i sig, kan det vara bra att beräkna en flyttlåda per kvadratmeter. Det beror på att vanligtvis gömmer sig många saker i garderober, bokhyllor, och köksskåp. Det kommer därför att behövas ungefär så många flyttkartonger som antal kvadratmeter som du bor på. När du väl packar kan det vara bra att linda in de ömtåliga ägodelarna i packpapper, eller gamla tidningar, eller bubbelplast. Det kan också vara bra att försöka packa så jämnt som möjligt, alltså jämna ut vikten mellan lådorna så att inte en låda knappt går att bära medan en annan låda är lätt som en fjäder. Det kan också vara fördelaktigt att märka upp varje låda noggrant med vilket rum i huset de ska till så underlättar du för de som hjälper dig med flytten. Dessutom sparar du tid och energi när du ska packa upp allt.

Boka in flytthjälp och flyttbil. Oavsett om du använder vänner eller en flyttfirma är det klokt att boka i god tid. För att säkerställa att flyttbilen har rätt storlek, var sanningsenlig om hur många flyttlådor och möbler som kommer att flyttas. När du rör dig är avståndet vanligtvis lite större, så reservera en stor bil så att allt får plats i ett varv. Att ha en besättning som packar upp från lägenheten och en grupp som packar upp hemma kan spara mycket tid.

Planera flyttstädning. Fundera på om du vill anlita en städtjänst som hjälper dig med flyttstädning eller om du har tid och möjlighet att städa lägenheten själv. Kom tidigt för att ordna med städning och kom ihåg att förvara städ materialen någonstans om du vill utföra städningen själv för att förhindra att de oavsiktligt blir en del av flyttlasset.

Underhåll av Trädgård. Oavsett hur stor eller liten en tomt är, tillkommer de alltid med ett hus och det kan vara förvånansvärt mycket trädgårdsskötsel att göra. Alla verktyg ska läggas undan och gräset ska klippas. Entrén ska också vara snöröjd. Du kommer att lära dig vilken utrustning som gör underhållet av din trädgård lättare när årstiderna förändras. En resa till ditt grannskaps- och trädgårdscenter är en annan bra källa till idéer. Det kanske inte är nödvändigt att börja med detta, men det kan vara fördelaktigt att skapa en budget för trädgårdsrelaterade inköp direkt.

Anlita en flyttfirma. Det är nämligen så att vid en flytt till hus finns det mycket som behöver göras och framför allt bäras. Du behöver exempelvis flytta stora och tunga möbler som sängar, soffor, och kanske en tv-apparat. Om det är ett flervåningshus då behöver du också bära upp dessa möbler upp till övervåningen. Det kan därför vara fördelaktigt att vända sig till en flyttfirma som förser dig med denna flytthjälp. Det sparar både din tid och energi.

Husköp

Ett husköp är en stor investering och ett stort steg in i ett nytt kapitel i livet. Det är oerhört spännande. För att du ska kunna njuta av denna upplevelse till 100% kan det vara bra att ha förberett dig så väl som möjligt. Med hjälp av vår checklista och tips blir det något klarare för dig vad du behöver ha i åtanke vid flytt till hus. Det kan också vara fördelaktigt att vända sig till en flyttfirma då de kan hjälpa dig med de stora och tunga möblerna. Vi på Kvalitetsflytt erbjuder en rad olika flyttjänster. Vi besitter också erfarenhet av att flytta familjer eller person till hus med allt bohag. Detta underlättar processen för dig som kund hos oss oerhört mycket. Om du vill spara tid och energi kan du kontakta oss redan idag!

Ta hjälp av oss på Kvalitetsflytt när du ska flytta till hus!

Ska du flytta till hus så finns vi här för att hjälpa dig med flytten, vår flyttfirma erbjuder heltäckande flyttjänster och vi kan även skräddarsy vår flytthjälp så att du får hjälp med precis det du vill från oss.  Vi har kontor runt hela Sverige och du hittar oss som Flyttfirma Stockholm, Flyttfirma göteborg och Flyttfirma Malmö mfl.

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA