Packa tavlor

Det är mycket att ta hänsyn till när det kommer till att packa tavlor på ett bra och säkert sätt. Låt oss på Kvalitetsflytt säkerställa att du håller dig inom ramarna för att packa tavlor vid flytt utan att de tar skada.

Hur packar man tavlor bäst vid flytt

Till att börja med bör all konst skyddas med ett dubbelt lager wellpapp, följt av ett lager bubbelplast, då man ska packa tavlor vid flytt. Tavlornas hörn behöver lite extra omsorg, så där är det en god idé att vika runt ytterligare wellpapp som sedan fästs på plats med tejp.

Mindre tavlor placeras i en stadig flyttlåda som lämnas öppen. Var noga med att fixera runt om tavlorna så att de inte rör sig märkvärt i kartongen. Använd gärna mjuka föremål som ändå skall med i flyttlasset, såsom handdukar, filtar, täcken, lakan eller kuddar. Flera små tavlor, som är av någorlunda samma storlek och form, kan med bubbelplast emellan fördelaktigt läggas ihop till ett paket. Se till att tejpa ordentligt runt förpackningen.

Större tavlor eller värdefulla målningar bör skyddas och paketeras med speciella procedurer. Lämna dem till proffsen – Låt oss på Kvalitetsflytt ta hand om dem.

Just målningar är särskilt ömtåliga och måste behandlas med extra varsamhet. Då du väljer att packa mindre målningar själv, se till att använda ett skyddande skikt av silkespapper som täcker duken. Därefter emballeras målningen med det sedvanliga dubbla lagret wellpapp och ett lager bubbelplast.

En tavelkartong är väl värd att investera i, särskilt då det gäller att packa tavlor som är känsliga. Det är en extremt tålig flyttkartong av multipla lager wellpapp, specialanpassad för att packa tavlor vid flytt.

Att packa tavlor vid en flytt är verkligen en konst. Kontakta Kvalitetsflytt idag så hjälper vi dig.

Göteborg

Amalia Jönssons Gata 12
411 25 Göteborg

Tel 0771-210101

Borås

Sagagatan 17
506 35 Borås

Tel 0771-210101

Halland

Gamla Kyrkbacken 2A
432 45 Varberg

Tel 0771-210101

Skåne

Gasverksgatan 9
261 35 Landskrona

Vinkelgatan 5
211 24 Malmö

Tel 0771-210101