Packa glas

Ett känsligt moment då det är dags att flytta är att packa alla glas man samlat på sig under åren. Vattenglas, vinglas, champagneglas, ölglas, snapsglas. Alla av varierande storlek, material och kvalitet. Det är ömtåliga föremål. Att packa glas vid flytt kräver omsorg och planering. Tänk till innan så håller sig allt intakt.

Packa glas behöver inte vara svårt

Se till att ha stadiga kartonger då det är dags att packa dina glas. En tumregel vid all form av flyttpackning i lådor är att man har det tyngsta i botten och det lättaste överst. Beroende av vad det är man packar bör man använda ett skyddande material som fyller ut tomrummen. Utöver det måste man ha vikten i åtanke. Vi på Kvalitetsflytt rekommenderar en maxvikt på 17 kg per box.

Då du ska packa glas, vare sig det är stora eller små, ömtåliga eller robusta, så gäller det att varje glas slås in ett skyddande papper. Gärna silkespapper, annars fungerar tidningspapper med risk att det färgar av sig. Var generös med papper. Glasen placeras fördelaktigt stående. Är det mer stabilt upp och ned så ställer du glasen på det hållet, det viktigaste är att de står så stadigt som möjligt. Vid emballering av glas rullar man helt enkelt in glasen i papper, för att sedan trycka ner det lite slarvigt i kupan så att det packas så mycket luft som möjligt. Detta skyddar nämligen glaset från hårdhänt hantering, som tryck och stötar.

Har du kvar kartongerna som glasen kom i då de köptes, är det en utmärkt idé att först packa glasen i en skyddande mindre låda innan de går ner i själva flyttlådan. Vinlådor är också bra att packa glas vid flytt i. Har man inga egna förpackningar kan man kolla på systembolaget, de tillhandahåller vanligtvis tomma vin- och spritlådor. Miljövänligt, ekonomiskt och smart.

Har du fler frågor eller behöver hjälp med din flytt? – kontakta Kvalitetsflytt flyttfirma redan idag.

Vi finns även som Flyttfirma StockholmFlyttfirma GöteborgFlyttfirma MalmöFlyttfirma Borås. Du hittar oss helt enkelt i hela Sverige, här finns vi.

Amanda Andersson

Välkomna till Kvalitetsflytt, vi har funnits sedan 2012 och jag personligen har arbetat inom flytt i flera år. Vår ambitionen med dessa texter är att informera och skapa bra guider inom allt som rör flytt och städ.

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA