Packa kläder

Dags att tömma garderoberna. Packa ner alla kläder och skor, för att sedan packa upp dem igen i ert nya hem. Det låter väl ganska enkelt? Ja, det är det. Men för att göra det ännu enklare ger vi på Kvalitetsflytt dig lite hjälp på traven. Några råd för bra sätt att packa dina kläder smart.

Bra tips vid flyttpackning av kläder

Det finns olika tillvägagångssätt då det kommer till att flyttpacka kläder. Allt beroende av plaggens storlek, material och kvalitet. Man kanske inte är så pigg på att trycka ner sin skräddarsydda kostym eller aftonklänning i en flyttkartong.

Sopsäcken – den stora, vanligtvis svarta, påsen och dess mångsidighet blir en god vän då man ska packa kläder. Plagg som förvaras i lådor eller trådbackar packas naturligt ner i flyttkartonger. Vikta kläder fungerar dessutom utmärkt som utfyllnad i tyngre flyttkartonger. Innan allt hamnar i kartongen kan man lägga i en sopsäck för att skydda kläderna. Det motverkar även att klädesplaggen får doften av papp, och på så sätt sparar du en tvätt.

Att flyttpacka kläder som hänger i garderoben är en baggis. Istället för att plocka ut alla kläderna, vika dem och sedan packa ner dem i en låda, har Kvalitetsflytt ett bättre förslag. En wellrobe, en flyttgarderob med klädstång, gör att du i princip kan flytta över hela kollektionen direkt från skåp till box. Beroende på hur lång tid flyttgarderoben kommer vara försluten kan man även här välja att klä in plaggen i en sopsäck eller bubbelplast för bästa förvaring. På botten av en wellrobe ges det oftast utrymme att packa en hel del annat utöver kläder. Skor, handdukar, kuddar, eller vad man än behöver få plats med. In med det bara, det ger flyttgarderoben bättre stabilitet.

I samband med flytt är det även en god idé att passa på att rensa i sin garderob!

Goda råd äro inte alltid dyra. För fler tips från coachen – kontakta Kvalitetsflytt flyttfirma redan idag.

Vi finns även som Flyttfirma Stockholm, Flyttfirma Göteborg, Flyttfirma Malmö, Flyttfirma Borås. Du hittar oss helt enkelt i hela Sverige, här finns vi.

Hans Karlsson

Välkomna till Kvalitetsflytt, vi har funnits sedan 2012 och jag personligen har arbetat inom flytt sedan i början på 2000 talet. Vår ambitionen med dessa texter är att informera och skapa bra guider inom allt som rör flytt och städ.

SANNOLIKT SVERIGES MEST REKOMMENDERADE FLYTTFIRMA